top of page
Etsi
  • Writer's pictureMMK Tiedottaja

Busumbalan kuulumiset, syys 2021


Busumbalan kuulumiset tänne tultuani 24.11.-21 olivat kohdallaan, joskin tulevat presidentinvaalit verottivat useita koulupäiviä. Täällä kun edellisenä päivänä ilmoitetaan, että on lomaa tai milloin koulut alkavat.


Joululomakin venyi samasta syystä ja vielä muutamat lapset tulivat myöhässä, kun eivät olleet tietoisia. Kymmenes päivä oli uusi lukukauden aloitus.


Opettajat vaihtoivat ryhmiä: Fatu sai pienet ja Kaddy isot lapset opetukseensa. Eivät olleet kovin suostuvaisia vaihdokseen (olisi pitänyt tapahtua jo syksypuolella).


Vakituista henkilökuntaamme täydentää keittäjä Mariaman ollessa äitiyslomalla, hänen äitinsä Jabou Balden.


Kummien riisirahoja olen jakanut tyytyväisille äideille; he kiittävät MMK;ta ja kummeja.

Uudet koululaiset, niin kuin isotkin ovat innolla mukana Busumbalassa ja Suomesta lähetyistä ryyneistä keitetty puuro maistuu hillon kera.


Todistuksia peruskoululaisilta olen saanut, kolmelta niitä yhä odottelen ykkösjaksolta. Sen sijaan koronarokotustodistukset ovat tuoneet opettajat ja päivävartija. Varpulle sain toimitettua (vihdoin) viimeiset tiedot uusista esikoululaisista. Olen yrittänyt saada tietoa koulunsa lopettaneista -- kysely jatkuu!


Iloisena asiana sain kuulla, Fatoumatalla on leikattu jalka, joka auto-onnettomuudessa vammautui kauan sitten. En ole vielä nähnyt miten paranee.


Malaria mokoma täällä vain on sitkeänä, viimeksi opettaja Kaddylla, onneksi on tepsivät lääkkeet.


Tästä jatketaan.


Lämpimin terveisin, Kirsti

44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page