Kummitoiminta

MMK. Maailma, Me kaikki ry on allekirjoittanut suomalaisten kummilapsijärjestöjen yhteisen eettisen ohjeiston, jonka tarkoituksena on taata toimintaperiaatteet, jotka edistävät lasten perusoikeuksia sekä painottavat lasten henkisen ja fyysisen koskemattomuuden kunnioittamista kummilapsitoiminnassa.

 

Sitoutuminen kummiuteen tarkoittaa oman, nimetyn lapsen ottamista kummilapseksi ja hänen koulunkäyntinsä kustannuksien hoitamista vähintään peruskoulun ajan. Kummina voi toimia yhdistys, yritys, ryhmä tai yksityiset henkilöt yhdessä tai erikseen. Jokaisella nimetyllä lapsella on oma henkilökohtainen viitenumero.

 

Tukijakummina voit toimia sitoutumatta pitempiaikaiseen kummiuteen ja tukea koulutiliä haluamallasi summalla ja aikataululla. Näin lahjoitetut varat kohdistamme sitä kulloinkin tarvitsevalle lapselle.

Lapsen koulunkäynnin aloitus- ja jatkokustannukset
1. kuukausi

55€

 

kouluvaatteet, -kengät, -kirjat ja –vihkot, ensimmäisen kuukauden muut tarpeelliset hankinnat 35€ +20€ ensimmäinen koulukuukausi

Seuraavat kuukaudet

20e

 

mm. lapsen vaatteet, terveys, ruoka ja matkakustannukset, uudet koulutarvikkeet kuten vihkot

Kummimaksuilla katetaan lapsen koulunkäynti, vaatteita, aterioita ja matkoja. Lapsen koulunkäyntia seurataan MMK ry:n Gambian työntekijöiden toimesta sekä koulussa että kodissa. Yhteydenpito lapsen ja kummin välillä on vapaaehtoista, mutta mahdollista yhdistyksemme kautta. Kummi tulee saamaan tietoja lapsesta. Tieto kummista kaukaisessa Suomessa kannustaa pientä gambialaista etenpäin koulutiellä. Jokainen kummi saa tervetulokirjeen, josta selviää käytännön ohjeita kummiuteen. 

 

Kaikki kummirahat menevät lyhentämättöminä Gambian lasten koulutuksen tukemiseen!

Kummi & lahjoitustilinumero on FI64 5734 7520 0335 12,
Jokaisella kummilapsella on oma viitenumero. Muistathan kummimaksua maksaessa käyttää lapsen omaa viitenumeroa.
Esikoulujen kummitoiminta:

Busumbalan esikoulu:

Kummilapseksi voi ottaa  esikoululaisemme, jonka koulunkäynti alkaa myöhemmin. Esikoululaisen  kuukausittainen tukimaksu on 15€.

Esikoulun jälkeen lapsi siirtyy peruskouluun,jolloin maksu muuttuu 20 €/kk. 

Lisätietoa:kummivastaava.mmk(a)gmail.com

Nehemia esikoulu Brufutissa:

Voit ryhtyä projektikummiksi Nehemia esikoulun lapsille. Jokainen kummi saa nimikkokummilapsen, jonka rinnalla voit kulkea kolmen vuoden ajan.

Halutessaan kummi voi jatkaa kolmen vuoden jälkeen seuraavien esikoululaisten kanssa. Kummimaksu 20 e /kk 

Lisätietoja: mai.gambia (a)yahoo.com

Nehemia esikoulumaksut ja lahjoitukset kummi&lahjoitustilille FI64 5734 7520 0335 12,

Viite 77868